NEKDAV

Görüş, öneri, temenni ve isteklerinizi bize iletiniz

Mekke’den Canlı Yayın

Niyaziye Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı

Haber Detay

20.05.2013 Tarihli Haber - “NİYAZİYE CAMİİ”nin Yeniden Yapımına Başlandı

Niyazi Baba Hazretlerinin önderliğinde ve Emin Hocamızın “Niyaziye Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği” başkanlığını üstlenmesi ve büyük gayretleri ile 1988 yılında tamamlanan ancak Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kaldığı için yıllar önce yıkılan Niyaziye Camiinin aynı yerde yeniden yapımına başlanıldı.

06 Mayıs 2013 Pazartesi günü büyük bir kalabalık huzurunda kurbanlar kesilerek tekbirler ve dualarla temel açma merasimi yapıldı. Bilenlerin ve gidenlerin her seferinde büyük manevî hazza mazhar oldukları Niyaziye Camiimizin yeniden yapılmaya başlanmış olması hepimizi çok sevindirdi ve duygulandırdı. Sevinçten ve mutluluktan gözlerimizi yaşarttı.

Yeni Niyaziye Camiimiz projesi özenle ve titizlikle çizilmiş çift minareli, tek ve çelik kubbeli, toplam üç katlı, içi direksiz ve düz olacak. Kapalı alanlarında toplam bin kişi, açık alanları ile birlikte toplam iki bin kişi aynı anda namaz kılabilecek. İçinde huzurla ibadet yapılabilecek Selçuklu Mimarî Tarzı hâkim olacak.

Herhangi bir engel çıkmadığı takdirde inşaat altı ayda tamamlanacak. Şirket yetkililerine, maddî ve manevî emeği geçenlere ve yüklenici firmaya teşekkür ediyoruz, hep beraber dua ediyoruz. Yüce Rabbimden kendilerine kolaylıklar ve başarılar niyaz ediyoruz. Rabbim yâr ve yardımcıları olsun.

Bu site ve her türlü kullanım hakkı Niyaziye Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı'na aittir. Tüm hakları saklıdır. Sitedeki bilgiler, içerikler ve görseller yazılı izin olmadan kullanılamaz, kopyalanamaz, yayınlanamaz ve başka bir forma sokulamaz. Niyaziye Vakfı internet sitesinde yer alan bütün bilgileri ve görsel unsurları önceden bildirimde bulunmadan değiştirme hakkını saklı tutar.

Sayfa Başına Git

Tasarım: BeRoL